IZBORI 2023.

Ujedinimo Pirot: Za bolji status poljoprivrednika u Srbiji i Pirotu

Danas su konferenciju za štampu održali predstavnici liste Ujedinimo Pirot – POKS – Zavetnici, na kojoj je bilo reči o položaju poljoprivrednika u Srbiji i Pirotu i o tome kako da se status poljoprivrednika poboljša.

Na konferenciji su se novinarima obratili odbornički kandidati Milan Petrović, Blaža Potić, Dejan Manić i diplomirani inženjer poljoprivrede Nebojša Veličković. Po njihovim rečima, stanje u poljoprivredi i u Srbiji i Pirotu je alarmantno i neophodno je hitno primeniti brojne mere kako bi se situacija promenila nabolje.

-Frapantan je podatak da trenutno u pirotskom kraju imamo manje od 10.000 ovaca, manje od 2.000 koza i manje od 3.000 goveda. Stočarstvo se svelo na nekoliko većih proizvođača, tako da u određenim selima na Staroj planini, poput Rsovaca ili Brloga, gotovo da nemamo krupnu stoku-kazao je Petrović. On je dodao da je predlog ove liste da subvencije za osiguranje useva budu najmanje 60 procenata, umesto sadašnjih 30, a imajući u vidu sve veće štete od grada i činjenicu da je efikasnost protivgrade zaštite, po njegovim rečima, upitna.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker