IZBORI 2023.

„Ujedinimo Pirot – POKS – Zavetnici“ četvrta lista koja je predata Gradskoj izbornoj komisiji

Gradskoj izbornoj komisiji predata je lokalna izborna lista „Ujedinimo Pirot – POKS – Zavetnici“. Nosilac liste je diplomirani pravnik Vladimir Stojanović ispred koalicije Srpske stranke Zavetnici i Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Poverenje listi „Ujedinimo Pirot – POKS – Zavetnici“ dalo je 537 građana čiji su overeni potpisi predati Gradskoj izbornoj komisiji. Na listi je 45 odborničkih kandidata a žene su zastupljene u zakonski propisanom procentu od 40%.

Vladimir Stojanović, nosilac liste kaže da nisu predali punu listu već listu sa 45 kandidata različite obrazovne i starosne  strukture i nacionalnosti.  “Na listi su lekari, advokati, radnici, vojna lica u penziji, pripadnici romske nacionalne manjine. Naša kampanja će biti fer, mi se zalažemo za meritokratiju u društvu  i nastupamo u pogledu poštovanja zakona  i verovanja u institucije  jer institucije su večne  a vlast je prolazna. Imamo dosta pristalica i potpisnika tako, svi se u gradu znamo po našim postupcima, navikama, profesijama i verujem  da možemo ostvariti dobar rezultat“ – kaže nosilac liste, Vladimir Stojanović.

Koaliciju  „Ujedinimo Pirot“ čine Pokreta obnove Kraljevine Srbije i stranka Zavetnici. Miloš Todosijević, predsednik GO POKSA-a  i poslanički kandidat kaže da je ova koalicija školski primer sinergije.  “Usaglasili smo naša programska rešenja i ideje koje se odnose na razvoj loaklne samouprave i to smo sjedinili u pokret koji u samomnašem nazivu ima i svoju misiju i viziju i centralnu ideju. Nadamo se da ćemo poslužiti kao dobar primem našim političkim oponentima na političkoj sceni grada Pirota i da će se to videti 17. decembra kada se budu brojali glasovi“ – rekao je Miloš Todosijević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker