Gradska hronika

Uhapšeni Crnogorci i Bosanci – krijumčarili migrante

Pripadnici Uprave granične policije, Regionalnog centra prema Bugarskoj, u zajedničkoj akciji sa Policijskom upravom u Pirotu, u četiri odvojene akcije, uhapsili su B. R. (1986), M. V. (1981), crnogorske državljane M. B. (1996) i L. V. (1995), kao i državljanina Bosne i Hercegovine M. Ž. (2000), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Na auto-putu u blizini sela Belo Polje zaustavljeni su M. B. i L. V. koji su u teretnom vozilu marke „iveko“ prevozili 36 iregularnih migranata bez dokumenata, dok je M. V. zaustavljen u vozilu marke „iveko“ kod naplatne rampe Pirot-istok sa 37 iregularnih migranata.

Takođe, policija je u blizini petlje Pirot-istok zaustavila osumnjičenog B. R. koji je upravljao vozilom marke „pežo“, u kojem je pronašla osam iregularnih migranata bez dokumenata, dok je kod sela Sopot, u automobilu „mercedes“ kojim je upravljao M. Ž. zatekla 16 iregularnih migranata.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Pirotu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de