Ostale vesti

UG Dragoljub: Pirot – grad u koji se dolazi

Nedavno je u Pirotu  formiran Inicijativni odbor Udruzenja građana „Dragoljub” čiji su idejni tvorci Momčilo Đurđić i Bogoljub Najdanović. Prema rečima Najdanovića „Dragoljub” je savremena društvena platforma inspirisana životom i delom najznačajnijeg pirotskog intelektualca i političara – dr Dragoljuba Jovanovića.

pv (1)

– Da je danas sa nama osnova njegove politike bio bi ruralni razvoj zasnovan na brendovima Stare planine. „Dragoljub“ je organizovani sistem programa i projekata koji predstavlja snažnu altenativu  prevaziđenom modelu upravljanja lokalnom zajednicom. Naš cilj je da se u Pirot uliva više novca, ljudi i ideja nego što se iz njega odliva. Praznik pirotske peglane, kao autorski projekat Momčila Đurđića, dan je kada se taj cilj i ostvaruje i samo je jedan od primera kako ćemo raditi  – ističe Najdanović.

Ideologija Udruženja „Dragoljub” je „ekonomija kulturnog prostora” objašnjava Đurđić.

– Preci su nam  ostavili toliko kulturnih dobara da pametnim i kreativnim upravljanjem  grad možemo unaprediti u kulturno-turističko-zabavni i sportski centar regije. Mi znamo  kako da oni koji su izgubili posao u prevarantskim privatizacijama ili ga nikad nisu ni dobili,  počnu upravljati svojim životima i tradicionalnim proizvodima-robnim markama kroz porodične, isplative biznise – navodi Đurđić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker