Obrazovanje

Učenici srednjih škola iz Pirotskog okruga postigli su odlične rezultate na državnom takmičenju iz istorije

Proteklog vikenda u Šapcu je održano državno takmičenje iz istorije za učenike osnovnih i srednjih škola. Šabačka gimnazija bila je odličan domaćin državnog takmičenja iz istorije učenika srednjih škola. U izuzetnoj konkurenciji učenici srednjih škola iz Pirotskog okruga postigli su odlične rezultate na državnom takmičenju iz istorije. Uspešni su bili i učenici OŠ “8. septembar” Anđela Janićijev koja je osvojila četvrto mesto i Ognjen Voinović, koji je takođe imao zapaženo učešće.

Gimnazija

 – 1. razred, Marija Manić iz Pirota, učenica Gimnazije Pirot, osvojila je četvrto mesto.

Mentor: prof. Vladica Tošić

 – 2. razred društveneo-jezički smer, Predrag Stojanović iz Babušnice, učenik Srednje škole sa domom učenika “Vuk Karadžić” – Babušnica, osvojio je peto mesto.

Mentor: prof. Miodrag Nikolić

 – 3. razred društveno-jezički smer, Natalija Ivanov iz Babušnice, učenica Srednje škole sa domom učenika “Vuk Karadžić” – Babušnica, osvojila je drugo mesto.

Mentor: prof. Miodrag Nikolić

 Srednje stručne škole

 – 2-4. razred, Miroslav Gogov iz Dimitrovgrada, učenik Tehničke škole u Pirotu osvojio je drugo mesto.

Mentor: prof. Marko Živković

Kontinuitet odličnih rezultata na državnim takmičenjima iz istorije pokazatelj je odgovornog i istrajnog rada učenika i nastavnika tokom cele školske godine. Zahvaljujemo se školama, roditeljima i lokalnim samoupravama na podršci tokom svih ciklusa takmičenja od školskog do državnog nivoa.

Državno takmičenje iz istorije organizovalo je Društvo istoričara Srbije “Stojan Novaković”, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Aktiv nastavnika istorije Pirotskog upravnog okruga čestita učenicima i mentorima odlične rezultate na državnom takmičenju iz istorije.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker