Obrazovanje

Učenici i nastavnici Ekonomske škole Pirot posetili partnersku školu “Penčo Semov” u Gabrovu

Učenici i nastavnici Ekonomske škole Pirot su od 15. do 19. maja posetili partnersku školu iz Bugarske, Profesionalnu gimnaziju za turizam “Penčo Semov” u Gabrovu. Ovo partnerstvo traje već nekoliko godina, na obostrano zadovoljstvo, a ovom prilikom tema je bila iz oblasti kuvarstva. Učenici Ekonomske škole bavili su se promocijom pirotske kuhinje, a svoje specijalitete predstavili su na uglednom času, kaže direktor Ekonomske škole, Marjan Ćirić. 

“Kao posebno dostignuće u plodonosnoj saradnji između dve škole navodimo ugovor koji garantuje realizaciju praktične nastave učenika Ekonomske škole Pirot na bugarskom primorju, u hotelima sa 4 i 5 zvezdica. Tamo će svoje veštine nadograditi učenici obrazovnih profila kulinarski tehničar i hotelijersko-restoraterski tehničar” – ističe Ćirić.

Učenice odeljenja III4 Jovana Ćirić, Jovana Krstić i Biljana Mladenović i njihovi mentori Vesna Pavlović i Filip Pavlović vratili su se sa razmene sa  lepim utiscima. Oni su u  Bugarskoj prisustvovali  i  tradicionalnom gabrovačkom karnevalu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker