Obrazovanje

Učenici doma Mlekarske škole osvojili prvo mesto na regionalnoj Domijadi

U subotu, 25.marta u Vranju su održani 26. po redu Susreti domova učenika jugoistočne Srbije „DOMIJADA 2023“. Stanari doma Mlekarske škole su imali predstavnike u stonom tenisu u muškoj konkurenciji, ekipno i pojedinačno. Domovi učenika u Srbiji podeljeni su u pet regiona. U našem regionu, jugoistočne Srbije, učestvovalo je 14 domova sa više od 300 učesnika. Uz prijatno druženje i sportsko nadmetanje ostvareni su zavidni rezultati.

Učenici Doma učenika Mlekarske škole Pirot osvojili su prvo mesto u ekipnom rangu takmičenja. To znači da će sredinom maja meseca predstavljati jugoistočni region Srbije, grad Pirot i dom Mlekarske škole na Republičkom rangu takmičenja. Tim su činili : Lilić Pavle, Marković Miloš i Pešić Sergej. Ćirić Nemanja je u pojedinačnoj konkurenciji zastao u polufinalu. Mentor učenika je vaspitač Dušan Hristov.

„ Akcenat je i ove godine bio na druženju i razmeni iskustava i pozitivne energije mladih ljudi i to je u neku ruku i najveći benefit svih nas koji smo imali priliku da budemo prisutni u subotu u Vranju“ – naglasio je Dušan Hristov, vaspitač u domu i mentor stonotenisera. U svakom slučaju ovo je lepa uvertira za kulturno – umetničli deo koji će se održati u subotu 1. aprila u Prokuplju.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker