Obrazovanje

U subotu na RTS-u 3 časovi analize probnog završnog ispita za osmake

Posle nedavnog polaganja probnog završnog ispita učenika osmih razreda, direktor OŠ “Vuk Karadžić” u Pirotu, Tugomir Cvetković, izjavio je da su rezultati njegovih učenika zadovoljavajući, mada ne na željenom nivou. On je dodao da će učenici sa svojim razrednim starešinama i predmetnim nastavnicima razmatrati rezultate kako bi se na završnom ispitu postigli bolji rezultati. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja napravilo je korak više i  organizovalo snimanje časova analize testova probnog završnog ispita, koje su učenici osmog razreda osnovnih škola polagali u petak, 9. aprila i subotu, 10. aprila 2021. godine.

Časovi analize testova probnog završnog ispita, emitovaće se na RTS 3, u subotu, 17. aprila 2021. prema sledećem rasporedu:

od 9 do 10 časova analiza testa probnog završnog ispita iz srpskog jezika
od 10 do 11 časova analiza testa probnog završnog ispita iz matematike
od 11 do 12 časova analiza kombinovanog testa probnog završnog ispita

Časovi analize probnog završnog ispita u funkciji su podrške učenicima da sagledaju svoja postignuća iskazana na probnom završnom ispitu i na osnovu toga upotpune svoje znanje kako bi ostvarili što bolje rezultate na završnom ispitu koji ih očekuje 23, 24. i 25. juna 2021. godine, saopštilo je resorno ministarstvo.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker