Sport

U ravnopravnoj borbi košarkašice “Gimnazijalca” poražene od niškog “Studenta”

Kup KSS- Drugi stepen (ženski)

Pirot- Hala “Kej”

ŽKK “Gimnazijalac Tigar” 54 – 66 UŽKK “Student” (19-11, 12-17, 13-18, 10-20)

ŽKK “Gimnazijalac Tigar” : Milica Mančić (K), Jovana Ignjatović, Jovana Petrović, Anja Pejčić, Marija Marković, Valerija Ćirić, Vanja Krstić, Staša Bunčić, Jana Dinić.

Košarkašice “Gimnazijalac Tigar” nisu uspele da se plasiraju u dalji tok takmičenja za Kup Srbije, ali su na svom terenu pružile izuzetan otpor “Studentu” iz Niša u, gotovo, ravnopravnoj borbi. Trener domaćeg tima, Vladica Ranđelov, je veoma zadovoljan igrom svojih košarkašica i smatra da je upravo prikazana igra model kako se treba boriti i igrati u prvenstvenim mečevima.

“Otvorili smo utakmicu veoma dobro, i odbrambeno i napadacki, što nam je donelo višak od 8 poena na kraju prve četvrtine. Nastavili smo u istom ritmu i u drugoj četvrtini do maksimalne prednosti od 25 prema 16. Tada smo dozvolili brzopletim greškama da se gošce vrate u meč i smanje na 3 poena razlike na kraju prvog poluvremena. Celo drugo poluvreme je proteklo u ujednačenoj borbi na oba kraja terena, medjutim došla je do izržaja bolja fizička spremnost gostujuće ekipi koja je prelomila utakmicu u poslednja dva minuta utakmice. Čestitke protivniku na prolazu u osmimu finala kupa Srbije, i želim im mnogo srece i uspeha u nastavku prvenstva. Takodje, čestitke i našoj ekipi, na odličnoj i borbenoj utikmici, ovo je pristup i model kako treba da igra ova ekipa”-izjavio je Vladica Ranđelov.

Ovom utakmicom je završen prvi deo sezone. Ekipu “Gimnazijalca” očekuje mali predah oko Nove godine, pa nastavak trenažnih aktivnosti za prvenstvo koje se nastavlja 10. januara utakmicom sa Radničkim iz Beograda.

foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker