Sport

U prepunoj hali Kej održane Male olimpijske igre

U organizaciji Saveza za školski sport u hali Kej održane su Male olimpijske igre na kojima  su se u takmičili učenici prvog, drugog i trećeg razreda pirotskih osnovnih škola. Učestvovalo je oko 150 deteta. Organizatori kažu da će svako dete dobiti diplome a ekipe pehare za postignute rezultate.

U Hali Kej  gotovo da nije bilo praznog mesta, jedni su se takmičili, drugi navijali, ističe Milan Tošić  iz Saveza za školski sport. “Tradicionalna manifestacija je i ove godine uspešno organizovana,  nastavnici fizičke kulture i učitelji su i ove godine dobro pripremili decu. Izuzetno su spretni, brzi, gotovo bez grešaka rade postavljene zadatke” – kaže Tošić.

U dosadašnjem takmičenju deca su se nadmetala u 15 sportskih disciplina u kolektivnim i individualnim sportovima, košarci, fudbalu, atletici. Na kraju školske godine Savez će dodeliti diplome najboljim učenicima sportistima, najboljim ekipama i najboljim školama za postignute rezultate u sportu. Nagrade će dobiti i najbolji učenik i učenica od prvog do trećeg razreda.

Najuspešniji sa dosadašnjih takmičenja učestvovaće na međuokružnom takmičenju koje  će biti održano 2. juna u Vranju  a državno prvenstvo  je od 5. do 9. juna u Zrenjaninu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker