Gradska hronika

U Pirotu oko 4.000 neozakonjenih objekata

Novi Zakon o ozakonjenju bespravno izgrađenih objekata donosi brojne novine koje se tiču pojednostavljenja procedure, ali i manjih izdataka za ozakonjenje nego što je to bio slučaj do sada. U Pirotu po nezvaničnim procenama ima oko 4.000 neozakonjenih bespravno podignutih objekata.

Po rečima Zorana Krstića, šefa Odeljenja za urbanizam u opštini Pirot, svi vlasnici neozakonjenih objekata moraće da prilože neophodnu dokumentaciju, dokaz o svojini nad zemljištem na kojem je izgrađen objekat, izveštaj o zatečenom stanju a moraće i da se uplati odgovarajuća taksa.

-Zakon oslobađa plaćanja građane koji su podneli zahteve za porodične stambene zgrade i koriste iz za stanovanje, ne plaćaju ni lica sa invaliditetom, samohrani roditelji, kao i lica koja su korisnici socijalne pomoći. Takođe, važe i zahtevi koji su podneti do 29. januara prošle godine. Podneto je do tada oko 6.000 zahteva, oko 400 zahteva je prosleđeno nadležnom ministarstvu, a legalizovano je 930 objekata. Procenjuje se da u Pirotu ima još oko 4.000 neozakonjenih objekata-kaže Krstić za TV Pirot.

pirot sa srednjovekovnom tvrdjavom i parkom u kome se vrse iskopavanja_resize

 

 

 

 

 

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. pitam se da li su oni svoje kuce “ozakonili” i nije mi jasno sta imam da ozakonjavam kucu koja je napravljena 1986 (i naravno nikad nije zavrsena ima privrmeni krov od samog starta bez neke tendencije da ce biti i zavrsena)uz plan za izgradnju sa placenom prenamenom od njive na plac (koji ispada da nije moj nego gradsko gradjevinsko zemljiste ovde opstina koristi prisvojni pridev jelte) Sramota je sta ova drzava radi svojim gradjanima pa sta oni misle da neko sa minimalcem moze sve njihove prohteve da ispune i da ostanu zivi,nekako mislim da to ne pije vodu

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker