Obrazovanje

U Pirotu održan stručni skup nastavnika istorije iz Srbije i regiona – “Učenje istorije koje to još uvek nije”

Udruženje za društvenu istoriju Euroclio (UDI-Euroclio) uz podršku Udruženja istoričara Pirota, održalo je u Pirotu od 3 do 5. novembra, stručni skup nastavnika istorije iz Srbije i regiona. Nastavnici istorije iz Pirotskog okruga imali su priliku da razmene svoja iskustva sa kolegama iz regiona i upoznaju se sa različitim metodama rada u nastavi istorije.

Na stručnom skupu promovisan je projekat “Učenje istorije koje to još uvek nije” i prezentovane radionice za nastavnike istorije. Učesnici su posetili Muzej “Ponišavlja” i pirotsku tvrđavu. Udruženje za društvenu istoriju Euroclio i Udruženje istoričara Pirota potpisali su Memorandum o saradnji.

Godišnja skupštinu UDI-Euroclio sumirala je rezultate rada u prethodnom periodu i najavila brojne aktivnosti i nove projekte za sledeću godinu.

Na skupštini su dodeljene zahvalnice za uspešnu saradnju i izuzetan doprinos razvoju, unapređenju i afirmaciji UDI-Euroclio. Među dobitinicma je i Vladica Tošić, profesor istorije u Gimnaziji Pirot i predsednik Aktiva nastavnika istorije Pirotskog okruga.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de