Korona virusLokalna samouprava

U Pirotu još uvek nema vanredne situacije, situacija se prati iz sata u sat

Danas, 27. novembra održan je sastanak Štaba za vanredne situacije u Pirotu, u užem sastavu, sa predstavnicima medicinske struke, a povodom analize stanja na nivou grada vezano za epidemiju virusa COVID 19. Situacija u Pirotu se i dalje procenjuje kao nepovoljna.

Opšti je zaključak da je virus veoma aktivan u populaciji i svuda oko nas.

Na osnovu detaljne analize medicinske struke, predstavnika Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i Opšte bolnice Pirot, procena je da u ovom trenutku nema elemenata za uvođenje vanredne sitiacije na nivou grada, ali se i dalje kontinuirano prati opšta situacija u gradu, zdravstvenim ustanovama i radnim kolektivima.

Preporuka Zavoda za javno zdravlje koja se odnosila na uvođenje vanredne situacije, imala je za cilj da se pokrene inicijativa za donošenje odluke o prelasku pirotskih škola na online nastavu, ali je republički štab takvu odluku doneo, koja će važiti na nivou cele zemlje.

Primetan je i dalji rast, kako obolelih, tako i registrovanih pozitivnih pacijenata, i samih prijema u kovid ambulanti Doma zdravlja, pa se shodno tome apeluje na građane da strogo poštuju sve propisane mere.

I u narednom periodu konstantno će se vršiti inspekcijska kontrola poštovanja propisanih mera za širenje virusa, donetih od strane republičkog kriznog štaba, i sankcionisati svako nepoštovanje u skladu sa nedavno donešenim Zakonom.

Na današnjoj sednici Štaba odobrena su novčana sredstva Opštoj bolnici Pirot za kupovinu uređaja i propratnih elemenata za terapiju kiseonikom, Domu zdravlja za opremanje i natkrivanje spoljašnjeg prostora kovid ambulante u Tijabari, i Zavodu za javno zdravlje za pojačane aktivnosti u radu.

Odluka Štaba za vanredne situacije od 5. novembra, koja je oročena do 1. decembra, produžava se do 15. decembra. Pomenutom odlukom propisano je da se zakazana venčanja obavljaju samo u Svečanoj sali Gradske uprave, da se obustavljaju takmičenja u organizaciji Saveza za školski sport, kao i aktivnosti plesnih i folklornih ansambala.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA PIROTA

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker