Gradska hronika

U narednoj, 2022. godini, očekuje se još bogatija građevinska sezona u Pirotu

Odbornici Skupštine grada Pirota usvojili su Program poslovanja Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta. Kao i prethodnih godina aktivnosti Preduzeća kaže, direktor, Slaviša Svilarov usmerene su u tri osnovna pravca – izradu planske dokumentacije, izradu projektno tehničke dokumentacije i vršenje stručnog nadzora nad gradskim investicijama. Kada je reč o nadzoru, Svilarov kaže da je poznato da će se radovi izvoditi na više lokacija.

Ono što je poznato, nakon usvajanja budžeta grada, jeste da će se nastaviti izgradnja otvorenog bazena, kao jedne od kapitalnih investicija, biće uređeni trotoari u Ulici Ćirila i Metodija od Pazarske crkve do Ulice Milivoja Manića, deo puta ka selu Dobri Do, Ulica Senjska i nastaviće se programi redovnog održavanja, održavanja nekategorisanih puteva i urgentnog održavanja, kaže Svilarov.

“Mi trenutno definišemo aktivnosti u tim programima, tako da će to biti predloženo na sledećoj Skupštini i onda ćemo moći detaljnije da govorimo o tome. A, pored toga, znamo da prvim rebalansom budžeta se obezbeđuju svake godine dodatna sredstva za investicije, najava gradonačelnika je da će tako biti i ove godine, tako da očekujemo da se spisak investicija značajno proširi. Nekih 250 miliona dinara je, za sada, izdvojeno za investicije u ovom osnovnom budžetu, a, kažem, rebalansom budžeta će to biti znatno povećano” – izjavio je Svilarov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker