Sport

U mlađim selekcijama pirotskog Radničkog više od 140 dečaka – Visok nivo rada sa decom, uslovi izuzetni

Na Gradskom stadionu u Pirotu održana je promocija Fudbalske škole FK Radnički. Zahvaljujući adekvatnoj politici Kluba u svim selekcijama mlađih kategorija trenutno trenira više od 140 mališana. Rad sa početnicima poveren je Bojanu Dojkiću i Mihajlu Marinkoviću, Radivoje Manić vodiće petliće, Milan Tošić pionire, Dragan Cvetković kadete, Dragiša Zlatanov i Slobodan Đošev omladince, a rad sa golmanima poveren je Bojanu Božiću. 

Jedan od trenera iz Radničkove Škole fudbala, Rade Manić, kaže da je zaista predivna slika videti ovoliki broj dece sa kojima se vrlo posvećeno radi i siguran je da će iz redova najmlađih vrlo brzo stasati veliki broj prvotimaca.

“Posle dužeg vremena imamo ovako veliki broj dece u Klubu. Ukupno u selekcijama imamo oko 140 dečaka počev od najmlađih koji su 2015. godište do najstarijih omladinaca 2003. godišta. Svaka selekcija broji po 30 deteta što je sasvim zadovoljavajući broj i mogu da kažem da smo mi treneri zadovoljni odzivom dece koja dolaze na treninge i pokazuju interesovanje. Naravno, svi smo podigli rad na viši nivo, imamo dobru međusobnu saradnju. Dajemo sve od sebe i nastojimo da još više privučemo decu da se uključe u Fudbalsku školu Radničkog. Imamo odlične uslove, a kao što znate ima i privatnih škola u Pirotu što je jako dobro, postoji konkurencija, tako da će i to doprineti sveukupno boljem radu sa decom. Nadam se da će iz ove Škole biti dosta prvotimaca, na primer, u generaciji petlića i pionira ima izuzetnih talenata i mnogo očekujemo od te dve selekcije” – izjavio je Manić.

Radivoje Manić je istakao da su uslovi za rad sa decom izuzetno dobri. Problem ponekad predstavlja nedostatak dovoljnog broja lopti, ali se u skladu sa mogućnostima i ovo pitanje uspešno reševa.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker