Lokalna samouprava

U “Komunalcu” održan kolegijum direktora javnih preduzeća, razmatrane trenutne aktivnosti i planovi

Redovan kolegijum direktora pirotskih javnih preduzeća i gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića, sa saradnicima danas je održan u JP “Komunalac”. Prema ustaljenoj praksi napravljen je presek dosadašnjih i razgovaralo se o predstojećim aktivnostima. S obzirom da će uskoro biti razmatrani i usvajani planovi rada javnih preduzeća za narednu godinu bilo je reči i o tome. 

Gradonačelnik Vasić je u obraćanju novinarima u najkraćem saopštio najvažnije aktivnosti vezane za rad svakog preduzeća.

“Što se tiče “Vodovoda” još uvek se izvode radovi u selima. Završavaju se radovi u Nišoru, to je jedno od retkih sela koje nije imalo uredno vodosnabdevanje preko sistema našeg “Vodovoda” i to će biti rešeno. Do kraja godine radiće se u Petrovcu i Sopotu. Sopot smo preuzeli pre izvesnog vremena i svako selo koje smo preuzeli uvek je u tom selu, kilometar ili dva, menjana vodovodna mreža, sređivana kaptaža, tako da mislim da je vodosnabdevanje u Pirotu dobro, ali uvek ima nešto dodatno da se radi. Što se tiče Toplane najvažnija vest je da je isporuka toplotne energije uredna i da se stabilizovala isporuka gasa. Neizvesnost je kolika će cena gasa biti u narednom periodu i cena struje, jer od toga zavisi i cena grejanja”- rekao je Vasić.

Govoreći o JP “Komunalac” Vasić kaže da je akcenat na primarnoj separaciji otpada koja treba da zaživi sledeće godine. Razgovaralo se o opremi i prijemu novih radnika, s obzirom da se to odražava na ukupan nivo poslovanja, jer od ukupnih rashoda Komunalca oko 60 posto ide na zarade. Kada je reč o “Direkciji” veći deo radova je priveden kraju. Trenutno se radi na Trgu u centru grada i sanaciji klizišta na putu prema Toplom Dolu. Inače, građevinska sezona neće biti obustavljena već će se raditi sve dok vremenske prilike to omogućavaju. Na Regionalnoj deponiji glavna aktivnost je na opremanju linije za sekundarnu separaciju.

Što se tiče korekcije cena komunalnih usluga svi direktori su mišljenja da cene treba korigovati. Do toga će verovatno doći, ali ne treba očekivati značajnija povećanja, rekao je Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker