Sport

U hali “Kej”svečano otvoreno Prvenstvo centralne Srbije za mlađe dečake i devojčice i starije poletarce

Prvenstvo centralne Srbije za mlađe dečake i devojčice i starije poletarce svečano je danas otvoreno uz intonaciju himne u hali „Kej“.  Na turniru učestvuje preko 220 takmičara iz 25 klubova. Organizator Prvenstva je Džudo savez centralne Srbije, tehnički organizator džudo klub „Ipon 010“ a domaćin grad Pirot, odnosno Sportski centar. 

Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić poželevši takmičarima uspešan dan i dobre rezultate. Ovo je prvi put da se ovako važno takmičenje u džudou organizuje u Pirotu.

Džudo trener Marko Cenić kaže da je takmičenje izuzetno značajno za Ipon 010“, klub iz Pirota koji postoji manje od dve godine a ukazana mu je čast da bude tehnički  organizator jednog ovakvog takmičenja”. Prijavljeno je preko 220 takmičara iz više od 25 klubova. Najuspešniji takmičari kvalifikuju se za državno prvenstvo. Cenić veruje da će već od naredne godine pirotski džudo klub moći i samostalno da organizuje ovakva takmičenja.

Za nepune dve godine u džudo klubu „Ipon 010“ svojim zalaganjem, radom i entuzijazmom
uspeli su da okupe oko stotinu mladih, koji vredno treniraju i da osvoje više od stotinu medalja na brojnim međunarodnim i domaćim takmičenjima.

Bojana Stanković sudija na turniru i nekadašnja juniorska  šampionka države i seniorska vicešampionka i osvajačica petog mesta na Evropskom prvenstvu u Lisabonu, kaže da je u ovom sportu preko 36 godina. Pohvalila je organizaciju turnira i poželela da se naredne godine u Pirotu održi veliki medjunarodni turnir.

Prema njenim rečima džudo je sve popularniji sport u Srbiji a najviše zahvaljujući rezultatima na medjunarodnoj sceni. Za svaku pohvalu su i državni rezultati ali I rezultati koje ostvaruju takmičari iz centralne Srbije. Ona kaže da džudo klub “Aleksinac” koji trenira  ima juniorskog šampiona države u kategoriji do 60 kg Lazara Stankovića kao i brojna učešće na važnim državnim I međunarodnim takmičenjima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker