Lokalna samouprava

U građevinskom pogledu 2022. godina za Pirot najuspešnija u poslednjoj deceniji

Poslednjih nekoliko godina u Pirotu su realizovani mnogi infrastrukturni poslovi koji su bitno izmenili izgled i funkcionalnost grada. Veliki deo poslova realizovan je sredstvima gradskog budžeta, ali i novcem koji je dolazio sa strane, od različitih evropskih fondova i ministarstava Republike Srbije. Iz godine u godinu ulaganja su bila sve veća, a ova godina je, kako ocenjuju u Gradskoj upravi, rekordna. Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, smatra da je, gledano kroz brojke, 2022. godina u građevinskom pogledu najuspešnija u poslednjih deset godina.

“Uz veliku investiciju, kao što je izgradnja Otvorenog plivačkog kompleksa, mi smo baratali cifrom od oko 500 miliona dinara koje smo iz budžeta izdvojili za infrastrukturne investicije, a ta cifra je, zapravo, mnogo veća. Ako uzmemo sve rebalanse koje smo imali i projekte koje smo zajedno sa našim ministarstvima i fondovima prekogranične saradnje realizovali mi smo ove godine za investicije dali 896 miliona dinara, što je, zaista, kada pogledamo sve godine unazad najveća cifra i može da svrsta ovu 2022. godinu kao garđevinski najbolju godinu u poslednjoj deceniji. Pritom, ne računam investicije javnih preduzeća i investiciju dogradnje i obnove Doma Vojske čija je vrednost 3 miliona evra”. kaže Vasić.

Realizacija ovogodišnjeg budžeta grada Pirota, u ovom trenutku, iznosi 95 procenata i očekuje se da 100 posto bude realizovan do kraja godine, možda i više, jer predstoji još neka realizacija prihoda.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker