Lokalna samouprava

U finišu građevinske sezone asfaltirana dva sokaka u Poljskoj Ržani

Građevinska sezona u Pirotu u delu putne infrastrukture i uređenja grada, u skladu sa planom koji je usvojila lokalna samouprava za ovu godinu, postepeno se privodi kraju. Da podsetimo, ove godine je u ovu svrhu iz Budžeta grada izdvojeno oko tri miliona evra. Brojni planirani poslovi su uspešno realizovani, a danas su asfaltirana još dva sokaka u Poljskoj Ržani. Radove su obišli zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić, direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, i pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu, Vidojko Panajotović.

Miloš Colić, zamenik gradonačelnika je i ovom prilikom istakao da lokalna samouprava jednako vodi računa, kako o razvoju gradske sredine tako i sela. Takođe, parola “asfalt do svake kuće” nije samo prazno obećanje već se ono što je rečeno ispunjava o čemu svedoče brojni poslovi koji su i ove građevinske sezone realizovani.

“Grad Pirot izlazi u susret meštanima ruralnih sredina. Danas smo u Poljskoj Ržani gde su asfaltirana dva sokaka dužine dvesta pedeset metara ukupne vrednosti dva miliona dinara. Pre neki dan smo bili u Krupcu gde je asfaltirana glavna ulica sa trotoarima čija je vrednost oko osamnaest miliona dinara, asfaltiran je pud do sela Vlasi koji košta  tri i po miliona dinara u dužini od trista četirideset metara, i sledeće godine nas očekuje velika invasticija u selu Izvor vrednosti oko petnaest miliona dinara. Da podsetim da smo radili u Gradašnici, Jovanovcu, jednostavno sva sela su nam jednako važna kao i sam grad. Data obećanja ispunjavamo, i ovi radovi u Poljskoj Ržani o tome svedoče. Pre izbora smo obećali meštanima da će se asfaltirati i eto obećanje smo ispunili” – izjavio je Colić.

Direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje gradjevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov, kaže da uprkos pandemiji uspešno se privodi kraju građevinska sezona. Sve investicije koje su planirane biće završene. Danas su asfaltirana dva sokaka iz programa redovnog održavanja čime se praktično završava ovaj program. Ostalo je još selo Gradište i ako vremenske prilike dozvole i to će se, a uraditi. Trenutno se radi u Senjaku i završetkom tih radova praktično bismo stavili tačku na ovu sezonu.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de