Sport

U dramatičnoj završnici Pirot uspešniji od Napretka

Košarka – Druga muška liga Srbije

Pirot: Sportski centar Hala “Kej”

KK Pirot 73 – 69 Napredak Junior (14 – 15, 19 – 18, 17 – 15, 23 – 21)

KK Pirot: Nikola Đonlić, Filip Ćirić, Dušan Filipović, Vladimir Stefanović, Andrija Kostić, Strahinja Stanković, Miloš Vukićević, Lazar Dimovski, Pavle Stepanović, Nikola Gašić, Ognjen Ignjatović, Marko Manić.

Kao što je i najavljivao šef struke košarkaša Pirota, Zoran Milovanović, utakmica sa Napretkom bila je prava prvenstvena, borbena, dinamična. Ljubitelji košarke, koji su pružili veliku podršku mladim košarkašima Pirota, posmatrali su kvalitetnu košarku sa dosta neizvesnosti do samog kraja. Dovoljno je pogledati rezultat po četvrtinama i jasno je da su se nadigravala dva odlična rivala. Upravo kretanje rezultata tokom cele utakmice daje jasan signal da će mladi košarkaši, iskusnog stratega, Zorana Milovanovića, biti krupan zalogaj mnogim iskusnijim drugoligaškim ekipama.

Pirot je mogao da mirnije privede utakmicu kraju koji je bio izuzetno dramatičan. Onda kada je bilo najpotrebnije, kapiten, Dušan Filipović napravio je razliku koju Kruševljani nisu mogli da dostignu u poslednjim sekundama meča.

Trener pirotskih košarkaša, Zoran Milovanović, čestitao je svojim momcima na odličnoj igri i pre svega izuzetnom zalaganju i želji da ostvare drugu pobedu u prvenstvu što im je i pošlo za rukom.

“Bila je ovo prava rovovska borba, i bez dva igrača na koja smo računali, protiv Napretka koji je veoma dobra ekipa, uspeli smo da osvojimo bodove. Imali smo u jednom trenutku priliku da rešimo susret pre kraja, ali eto, u žaru borbe bilo je i puno grešaka. Mislim da je trenutak, kada je puno emocija da se bolje uči i pamti na utakmici nego da to na treningu uvežbavamo. Đonlić je bio odličan, a uz svu borbenost i zalaganje cele ekipe Dušan Filipović je na kraju odlučio utakmicu”- rekao je Milovanović.

U narednom kolu Pirot gostuje u Smederevskoj Palanci koja ima velike ambicije u prvenstvu.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

Slične vesti

Pročitajte i:
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker