Sport

„Trojka iz bloka“ za porodicu Jurišić

Organizacija Srbi za Srbe organizuje humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki pod nazivom „Trojka iz bloka“ 30. jula u Pirotu. Cilj projekta je pružanje pomoći višečlanim socijalno ugroženim porodicama. Novčana sredstva koja budu prikupljena namenjena su sedmočlanoj porodici Jurišić iz sela Sopot.

trojka01

Sticajem prilika i životnih okolnosti porodica Jurišić doselila se pre 10 godina iz Šapca u selo Sopot. Zoran i Silvija imaju četvoro dece, a sa njima živi i Zoranova majka. Žive od socijalne pomoći i nadničarskog rada. Pre nekoliko godina kupili su staru kuću, koju još uvek opremaju.

– Bilo je teško u početku, nisam poznavao ljude. Sredili smo koliko smo mogli, uslovi nisu sjajni, ali uspeli smo sve da dovedemo u neko normalno stanje za život i da rešimo stambeno pitanje. Išli smo u dnevnice, uzimali smo materijal, pa smo odrađivali, snalazimo se – kaže Zoran Jurišić.

DSC00882

Jurišićima će organizatori turnira od prikupljenh novčanih sredstava kupiti koze i koke nosilje, to će biti značajna pomoć s obzirom na to da žive na selu, a nemaju novca da kupe stoku. Zoran se nada da će uskoro uspeti da sredi i opremi svoju radionicu, kako bi mogao da se bavi bravarskim poslovimma i da sam zarađuje.

– Voleo bih da mogu da sredim svoju radionicu, kako bih mogao da radim i živim od svog privatnog posla. Bavim se limarijom i farbanjem. Nemam uslove da počnem sam da radim, a ne treba mnogo da se uloži u radionicu, treba da se pokrije betonira i dokupi neki alat – priča

trojka

Pomoć u realizaciji ovog sportsko-humanitarnog projekta pružaju Udruženje građana „Leka“, a realizaciju ove ideje finansijski je podržao Grad Pirot, Dom kulture Pirot i JP „Vodovod i kanalizacija“. Ovaj turnir deo je programa Pirotskog kulturno-sportskog leta. Takmičenje počinje u 18 sati na Omladinskom stadionu.

Organizatori napominju da „Trojka iz bloka“ nije profesionalni turnir, te da su pozvani svi koji žele da pokažu svoju humanost, kao i one koji su u mogućnosti da pomogu da to učine uplatom novčanih sredstva. Kotizacija za učešće je 200 dinara po učesniku.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker