Kultura

Tribina Njuz.net-a u Pirotu

U Narodnoj biblioteci u Pirotu 18. jula biće održana tribina pod nazivom “Migranti u medijima i društvene mrež”. Tribinu će držati Njuz.net u saradnji sa Mrežom psihosocijalnih inovacija. Narednog dana, 19. jula biće priređen događaj “Mini fudbal sa njuzovcima” na Mini-pič terenu kod Zatvorenog bazena.

-Na neformalnom mini-fudbalskom meču učestvuju pomešane ekipe lokalnog stanovništva i migranata koji trenutno borave u Vašem gradu. Ovaj događaj organizujemo sa ciljem upoznavanja ove dve populacije, gde bismo kroz našu aktivnost podigli svest o tome da bez obzira na životne prilike i trenutnu situaciju uživamo u istim aktivnostima i da kroz njih podstičemo osećaj zajedništva. Nakon toga, organizujemo tribinu pod nazivom “Migranti u medijima i društvene mreže”, koju ćemo držati zajedno sa popularnim web portalom Njuz.net. Pored učešća u sportskom meču, predstavnici ovog čitanog portala će tokom tribine razgovarati sa posetiocima o aktuelnoj migrantskoj situaciji, ali i komentarima koje stanovništvo ostavlja ispod članaka i vesti povezanih sa migrantima. Takođe, sa posetiocima tribine ćemo razgovarati i o situaciji u njihovoj zajednici, izazovima kroz koje prolazemigranti i izbeglice, ali i naša sredina-kažu organizatori iz Mreže psihosocijalnih inovacije.

Tribina će biti održana 18.07.2019. u Narodnoj biblioteci u Pirotu u 19:00 h, dok će fudbalski meč biti organizovan dan kasnije, 19.07.2019. u 11:00 h na Mini pič terenu kod Sportskog centra (pored zatvorenog bazena).

 

https://www.pirotskevesti.rs/kultura/tribina-njuz-net-a-u-pirotu/

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker