Sport

Tri medalje za pirotske džudiste na Školskom prvenstvu Centralne Srbije za mlađe osnovce

Kostadin Kostić osvojio srebro i plasirao se na Republičko takmičenje

Kostadin Kostić i Mia Nikolić  osvojili su srebrne, a Sergej Stanimirović bronzanu medalju na školskom prvenstvu centralne Srbije u džudou za mlađe osnovce, koje je danas održano u Nišu.

Najveći uspeh ostvario je Kostadin Kostić, učenik Osnovne škole “8. septembar “ i član džudo kluba “Ipon 010”, koji je osvojivši drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji do 50 kilograma ostvario pravo učešća na Republičkom prvenstvu. Kostić je od pet borbi izborio četiri pobede i pokazao odličnu formu za predstojeća takmičenja.  Mia Nikolić, učenica Osnovne škole “Vuk Karadžić” i Sergej Stanimirović, učenik Osnovne škole “8. Septembar” imali su sjajan nastup i to je njima bio takmičarski debi. Za njihov uzrast ovo je najviši rang takmičenja.

Na današnjem školskom prvenstvu centralne Srbije učestvovalo je 10 učenika pirotskih osnovnih škola, članova džudo kluba “Ipon 010”,  koji su rođeni od 2009. do 2012. godine. Trener džudo kluba “Ipon 010” Danilo Drašković kaže da je izuzetno zadovoljan nastupom pirotskih džudista, jer je za većinu ovo bilo prvo takmičenje. Peto mesto osvojili su Dušan Pavlović, učenik Osnovne škole “Vuk Karadžić” i Lena Vidanović, učenica Osnovne škole “Vuk Karadžić”. Na takmičenju su učestvovali još i  Teodora Petrović, Rastko Ilić, Lazar Aleksić i Veljko Stefanović, učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić”, kao i Pavle Božilovič, učenik Osnovne škole “8. Septembar”.

Školsko prvenstvo centralne Srbije ove godine je izuzetno jako takmičenje na kome učestvuje 481 takmičar iz svih osnovnih i srednjih škola. Sutra je na programu takmičenje za starije osnovce i srednjoškolce. Na njemu će nastupiti 8 učenika pirotskih osnovnih i srednjih škola, članova džudo kluba “Ipon 010”. Trener Danilo Drašković, ističe da očekekuje dobre rezultate uprkos žestokoj konkurenciji u svim kategorijama.

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker