Gradska hronika

Trening u Pirotu: „Ciljevi održivog razvoja na lokalu“

Fondacija Centar za demokratiju i Fondacija Ana i Vlade Divac, kao deo socijalnog stuba Platforme „Održivi razvoj za sve“, organizovaće 9. i 10. juna 2022. godine u Pirotu trening na temu „Ciljevi održivog razvoja na lokalu“.

U obuci i diskusiji u okviru treninga „Održivi razvoj za sve“ učestvovaće predstavnici lokalne samouprave, NVO zajednice, obrazovnih institucija, sindikata, biznisa i medija. Teme razgovora biće, između ostalih: Primena Agende 2030 u lokalnoj zajednici; Ciljevi održivog razvoja i proces evropskih integracija; Zakon o planskom sistemu Republike Srbije i usklađivanje lokalnih planova razvoja sa Ciljevima održivog razvoja.

Trening se organizuje u okviru Platforme „Održivi razvoj za sve“, koju podržavaju vlade Švajcarske i Nemačke, a implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u okviru projekta „Reforma javnih finansija – Agenda 2030“. Platforma se realizuje u partnerstvu sa Fondacijom Ana i Vlade Divac (AVDF), Centrom za visoke ekonomske studije (CEVES), Beogradskom otvorenom školom (BOŠ), Fondacijom Centar za demokratiju (FCD), Timočkim omladinskim centrom (TOC), Fondacijom BFPE za odgovorno društvo i SMART kolektivom.

Platforma “Održivi razvoj za sve” podrazumeva uspostavljanje opštedruštvenog dijaloga među najznačajnijim nedržavnim akterima u Srbiji, poput civilnog društva, korporativnog sektora, akademske i istraživačke zajednice, profesionalnih udruženja, medija i građana, o usklađivanju razvojnih prioriteta Srbije sa ciljevima sadržanim u Agendi 2030.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker