Mali biznisMali biznis

“Tinine maštarije” postale stvarnost. Piroćanka Valentina Vukadinović pokrenula svoj posao – proizvodnju sukanih kora koje su veoma tražene na tržištu

Naša sugrađanka Valentina Vukadinović, koja sa porodicom živi u Staničenju, odlučila se da pokrene sopstveni biznis, dobila od Nacionalne službe za zapošljavanje subvenciju u iznosu od 250.000 dinara za pokretanje svoje pekarske radnje “Tinine maštarije”. Kako je kazala za Pirotske vesti, iako je svoj posao pokrenula pre manje od četiri meseca, izuzetno je zadovoljna a potražnja za njenim proizvodima, posebno sukanim domaćim korama, koje pravi i od heljdinog brašna,  je ogromna. 

-Novembra sam se odlučila, da nakon promene nekoliko poslova po marketima u Pirotu gde sam radila kao trgovac, pokrenem svoj posao i ne samo da se nisam pokajala, naprotiv, ne postoji lepši osećaj od – biti sam svoj gazda. Jednostavno, odlučila sam da umesto da radim za minimalac, uzmem stvar u svoje ruke i pokrenem svoju malu pekaru. Dobila sam subvenciju od biroa 250.000 dinara što je izuzetna pomoć, ušla u preduzetničke vode i mogu da kažem da se moji proizvodi, pre svih sukane kore, ali i domaće pite, pogače, izuzetno traže pa već sada mogu da se kupe u brojnim marketima u Pirotu, S marketu i mnogih drugim radnjama u gradu, a postoji potražnja i u drugim gradovima, međutim, trenutno tim zahtevima ne možemo da odgovorimo. Zbog toga planiramo da proširimo proizvodnju, uposlimo nove radnike jer je tražnja zaista van svih naših očekivanja-kaže Valentina.

valentina vukadinović staničenje tinine maštarije

Preporuka svim nezaposlenima, posebno ženama – pokrenite sopstveni biznis

Valentina kaže da je pokretanje ovakvih i sličnih poslova – biznisa, prava stvar, posebno za žene – domaćice koje imaju problema sa postojećim poslovima, ili su jednostavno bez posla.

-Pokretanje sopstvenog biznisa meni je donelo ne samo ostvarenje egzistencije, već i slobodu. Jednostavno, osećaj slobode koji imam ne može se meriti ni sa čim. Zbog toga preporučujem svima, posebno ženama, vrednim pirotskim domaćicama, da ne čekaju, već da pokrenu svoj biznis, mudro izaberu delatnost a uspeh će doći sam po sebi, naravno uz mnogo truda i rada, i uz pravi proizvod-kaže Valentina.

tinine maštarije valentina vukadinović

Ovaj kratak film i reportaža deo su projekta “Vrednosti Pirota na internetu” koga
finansira Gradska uprava Pirot u okviru Programa sufinansiranja proizvodnje medijskih
projekata.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker