Korona virus

Tijabarska ambulanta prima pacijente sa simptomima karakterističnim za korona virus

Direktor Doma zdravlja Pirot dr Radovan Ilić danas je kazao da je ova zdravstvena ustanova još pre dve nedelje ustanovila sistem, a koji podrazumeva da u svakom gradu bude određena jedna ambulanta koja će primati pacijente koji imaju neke od simptoma karakterističnih za korona virus. Dr Ilić je uputio apel svim našim sugrađanima, da se u Tijabarsku ambulantu ne javljaju ako imaju banalne odnosno beznačajne tegobe, jer time nepotrebno ugrožavaju i sami sebe, ali i šire građanstvo. 

-Mi i dalje radimo na ulazu u ovu ambulantu dodatnu trijažu, ali u poslednja dva dana primećeno je pojačano javljanje ljudi sa beznačajnim simptomima u Tijabarsku ambulantu. Mi još uvek imamo u opticaju sezonski grip, druge banalne virusne infekcije i ono čega se svi najviše plašimo, i u Srbiji u na svetu – korona virus-kazao je dr Ilić.

Dr Ilić je dodao da je Ministarstvo zdravlja poslednjih par dana promenilo protokol i pozvalo sve građane koji imaju simptome karakteristične za korona virus, umesto na brojeve telefona epidemiologa, direktno javljaju u ambulante koje su specijalizovane za prijem pacijenata sa simptomima korona virusa.

snimci – Štab za vanredne situacije Grada Pirota

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker