Gradska hronika

“Tigar Tajers” finansira projekte iz oblasti zdravstvene zaštite

Završen je konkurs kompanije “Tigar Tajers” za projekte iz oblasti zdravstvene preventive. Sredstva u iznosu od 27.500 evra dodeljena su Zavodu za javno zdravlje, a Opštoj bolnici namenjeno je 10.000 evra. Konkurs je deo društveno odgovornog projekta ove kompanije, koji nosi naziv “Growing together”.

Zavod za javno zdravlje realizovaće projekat „Čuvamo zdravlje zajedno”, kojim je predviđena kupovina opreme za savremenu laboratoriju za dijagnostifikovanje različitih faktora zagađenja.

–  Aplcirali smo za aparate koji mogu da mere koncentracije brojnih zagađivača s ciljem lakše, brže i precizije dijagnostike svih zagađivača koji se nalaze u pijaćoj vodi, u površinskim vodama i otpadnim vodama, kao i hrani koju konzumiramo. Nadam se da cemo time podići nivo prevencije od strane Zavoda za javno zdravlje, izjavila je za Televiziju Pirot direktorka Zavoda, Elizabeta Aleksić.

Opšta bolnica Pirot dobila je podršku za realizaciju projekta pod nazivom „Prevencija intrahospitalnih komplikacija kod pacijenata u jedinici Intenzivne nege Opšte bolnice Pirot“. Direktor Opšte bolnice, Goran Petrović, izjavio je da će od ovih sredstava biti kupljen savremeni bolnički krevet,  kakvih trenutno ima jedino na Vojno-medicinskoj akademiji.

Prilog Televizije Pirot

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker