Gradska hronika

Svilarov: Sezona u punom jeku, otvaraju se nova gradilišta, na pojedinim radovi pri kraju

Govoreći o aktuelnog građevinskoj sezoni, u delu putne infrastrukture, koja se finansira iz budžeta grada Pirota, direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta, Slaviša Svilarov kaže da je značajan deo posla do sada završen, na mnogim lokacijama se radi, neke su u pripremi i, uglavnom, sve je u skladu sa planskom dinamikom. Globalna kriza nema bitnog uticaja na realizaciju ugovorenih poslova, ali su za pojedine projekte, ipak, izdvojena dodatna finansijska sredstva.

Do sada je izvršena revizija većine projekata, neophodno je bilo usklađivanje sa aktuelnim tržišnim cenama i obnavljanje građevinskih dozvola. Međutim, generalo, sve investicije koje su zacrtane odvijaju se predviđenom dinamikom, rekao je Svilarov.

“Trenutno što je aktuelno jeste uređenje trotoara u ulicama 22. divizija i Cara Dušana. U Ulici 22. divizija posao je praktično završen, a u Cara Dušana je pri samom kraju. Sve je proteklo bez ikakvih problema i zadovoljni smo realizacijom radova na tim lokacijama. U Ulici 22. divizija radilo je Preduzeće “Saša Rangelov”, a u Cara Dušana MDS sistem. Trenutno se radi u Dobrodolskoj, reč je o jednoj važnoj investiciji vrednosti 15 miliona dinara. Radovi u Senjskoj ulici su pri samom kraju i do kraja nedelje bi trebalo da bude realizovana ova investicija. Da ne zaboravimo Jevrejsku ulicu gde su počeli radovi u ponedeljak. Trenutno je zatvorena za saobraćaj, ali će vrlo brzo, najkasnije od petka, saobraćaj i ovde biti u funkciji. Ovde će se urediti trotoari i parking prostor kako je predviđeno projektom” – rekao je Svilarov, govoreći o trenutnim poslovima u gradu u delu putne infrastrukture.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker