Gradska hronika

Svilarov: Praktično, građevinska sezona u Pirotu nije prekidana

Povoljne vremenske prilike ove zime omogućile su da se nekoliko započetih poslova u prošloj nastavi u novoj 2023. godini. Direktor JP za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Pirot, Slaviša Svilarov podseća da je reč o radovima na uređenju parkinga na Kaleu, Saobraćanog poligona pored Prisjanskog puta i završetak uređenja dvorišta pored ulica 7. juli i Nišavski odred. 

“Mi imamo nekoliko poslova iz prethodne godine koji nisu završeni i nije se prekidalo sa radovima. Radvi na uređenju parking prostora na Kaleu nisu prekidani, jer tu nema asfaltiranja, postavlaju se behaton kocke. Bilo je malo problema u nabavci te betonske galanterije, jer je nije bilo na tržištu. Sada je sva količina nabavljena i pri kraju je ugradnja. Svi ostali radovi su izvedeni i očekujemo da u najskorije vreme taj objekat bude završen. Tu će se instalirati i punjač za elektroautomobile koji je na drugoj strani ulice” – kaže Svilarov. Druga investicija koja nije prekidana jeste prva faza izgradnje Saobraćajnog poligona.

“Zemljani radovi su na ovom gradilištu završeni, postavljeni su ivičnjaci, instalacija, trenutno se postavlja behaton i to je pri samom kraju. Sledi tamponiranje preostale podloge i polaganje prvog sloja asfalta kada to omoguće vremenski uslovi. Rok za završetak ove faze, u kojoj radove izvodi grupa ponuđača – Kubik trans, ABM putogradnja i MDS sistem, je 6 meseci, dakle, u aprilu bi trebalo da bude završena. Vrednost radova u prvoj fazi, koji se finansiraju iz budžeta grada Pirota, je oko 52 miliona dinara”.

Treća investicija iz prošle godine je završena u međuvremenu. Reč je o dvorišnom prostoru pored ulica 7. juli i Nišavski odred gde je bila preostala ugradnja svetiljki i javne rasvete. Taj materijal je nabavljan u inostranstvu i odmah posle realizacije uvoza radovi su završeni, a ovih dana biće uspostavljena konačna situacija i primopredaja radova, rekao je Svilarov.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker