Kultura

Svetska premijera filma “Nećeš biti sama” snimanog najvećim delom na Staroj planini, u selu Pokrovenik, na prestižnom Sandens festivalu

Ostvarenje “Nećeš biti sama” (You Won’t Be Alone), reditelja i scenariste Gorana Stolevskog, koji živi i stvara u Australiji, a koje je najvećim delom snimano u staroplaninskom selu Pokrovenik, imaće svoju svetsku premijeru na prestižnom Filmskom festivalu Sandens, januara meseca naredne godine, saopštio je distributer “Focus Features”, prenosi Nova.rs.

Reč je o natprirodnom horor-trileru, glavnu ulogu tumači Numi Rapas, nagrađivana švedska glumica. Inače, reč je o festivalu koga je osnovao legendarni holivudski glumac Robert Redford.

 

Selo Pokrovenik izabrano je u konkurenciji od preko stotinu sela koja su razmatrana za snimanje filma, jer je reč o izuzetnom i predivnom selu, sa velikim brojem očuvanih starih kuća i prelepom prirodom-kazao je Džonatan Ingliš, predstavnik Produkcijske kuće “Balkanik medija”, jedne od kompanija koje su učestvovale u produkciji ovog flmskog ostvarenja.

pokrovenik stara planina panorama
Selo Pokrovenik na Staroj planini

Osim u selu Pokrevenik, snimalo se i u selu Pakleštica, zatim na vodopadu Tupavica, na Visočici i drugim lokacijama.

 

Inače, produkcija je bila izuzetno zadovoljna gostoprimstvom meštana Pokrovenika, posebno predsednikom MZ Pokrovenik Slavoljubom Kostadinovićem, pa je renovirala nekoliko kuća i štala koje su bile u veoma lošem stanju a pomogla je i renoviranje stare zgrade ambulante.

Preduzimljivi i ambiciozni predsednik MZ Pokrovenik Slavoljub Kostadinović kazao je da su producenti iz Pokrovenika otišli sa izuzetnim utiscima jer su naišli na izuzetan prijem i saradnju sa stanovništvom sela, renovirali su o svom trošku nekoliko kuća, pomoćnih objekata, a u znak zahvalnosti za odličnu saradnju pomogli su i uređenje i opremanje prostorija seoske ambulante pa se sada svi sastanci održavaju u odlično uređenim prostorijama.

-Snimano je na nekoliko lokacija u selu, između ostalog i na vidikovcu Smilovica koji privlači ogromnu pažnju i beleži ogromnu posetu od kako je uređen, obeležen i postavljeni mobilijari zahvaljujući Turističkoj organizaciji Pirot. Takođe, vlasnici domaćinstava u kojima su snimani kadrovi dobili su i vrlo dobre honorare što je od izuzetnog značaja za stanovništvo Pokrovenika. Sve u svemu benefiti za selo su zaista ogromni-kaže Kostadinović za Pirotske vesti.

Film reditelja-vizionara Gorana Stolevskog na repertoarima bioskopa naći će se od 1. aprila. 

Radnja filma

Radnja filma se dešava u zabačenom planinskom selu u 19. veku u Makedoniji i prati život mlade devojke koja je kidnapovana i “pretvorena” u vešticu od strane drevnog demona. Iz znatiželje kako izgleda život ljudi, mlada veštica igrom slučaja ubija seljaka u obližnjem selu, uzimajući zatim njegovo telo kako bi videla kako izgleda život “u ljudskoj koži”.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker