Zdravlje

Svetska nedelja dojenja – Promocija značaja dojenja za zdravlje deteta

Svetska nedelja dojenja se svake godine obeležava u 170 zemalja sveta, sa ciljem nadogradnje znanja i  jačanje svesti o prednostima dojenja, kroz obezbeđivanje pune podrške svim mamama koje doje. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije podržalo je  inicijativu,da se preduzmu dodatne aktivnosti u cilju povećanja broja dece na prirodnoj ishrani, kroz podršku mamama koje doje. Kampanja ima za cilj intenziviranje aktivnosti na zaštiti promocije i podrške dojenja.

U toku Svetske nedelje dojenja  Zavod za javno zdravlje Pirot sa saradnicima i timom Nacionalnog programa za podršku dojenja, odeljenjem Porodilišta Opšte Bolnice Pirot, patronažnom službom, službom za zdravstvenu zaštitu žena i službom predškolskog dispanzera Pirot kroz razne aktivnosti, savete o prednosti dojenja i podelom zdravstveno vaspitnog materijala, promoviše značaj dojenja.

mde

Nikada ne treba da zaboravimo da majčino mleko ima neprocenjivu vrednost jer sadrži sve što je potrebno za fizički, psihički, socijalni i emocionalni rast i razvoj svih čula, inteligencije, zaštitu od infekcija i alergija novorođenčadi i odojčadi.  Potrebno je da svi budu podrška majci koja doji.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker