Ostale vesti

Svetislav Pešić napustio Bajern

Jedan od najtrofejnijih trenera  i najcenjenijih evropskih košarkaških stručnjaka, Svetislav Pešić, napustio je Bajern iz Minhena, potvrdio je nemački klub. Saradnju je prekinuo na ličnu inicijativu, zbog, kako se navodi, zdravstvenih problema.

kari-pesic-1.jpg

Šezdesetšestogodišnji Svetislav Pešić nedavno je operisao koleno, a uskoro bi trebalo da ima još jednu operaciju.

– U trenerskom poslu su dve stvari od fundamentalnog značaja: da donosite odluke i da preuzimate odgovornost. Siguran sam da sam doneo pravu odluku zbog svog zdravlja, preuzimam i odgovornost za sve što se u timu radilo. Bio bi preveliki rizik za tim da ostanem, prvi put u životu poslušaću svoje telo i neću reskirati, moram da brinem za zdravlje – rekao Pešić u izjavi za sajt kluba.

Mediji spekulišu da će na njegovo mesto doći selektor Srbije, Aleksandr Đorđević. Pema navodima pojedinih medija već je dogovorena trogodišnja saradnja sa minhenskim timom, a Kari će ostati u klubu kao savetnik.

Podsetimo, Pešić je u Bajern došao 2012. godine, a 2014. godine klub je osvojio prvenstvo Nemačke, dok je sa Bavarcima izborio prvi plasman u Top 16 fazu Evrolige. Tokom višegodišnje trenerske karijere vodio je mnoge klubove, među kojima su Bosna, Barselona, moskovski Dinamo, Valensija, Crvena zvezda… Takođe, bio je selektor Jugoslavnije i Nemačke.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker