Gradska hronika

Švercovali hormonske preparate

Carinici su za vikend na graničnom prelazu Gradina uspeli da spreče i dva pokušaja krijumčarenja lekova. U oba slučaja radilo se o turskim državljanima koji su sa sobom nosili ukupno oko 500 kutija neprijavljenih hormonskih preparata.

Prvi slučaj se odigrao na ulaznoj strani tog graničnog prelaza, kada je kod belgijskog državljanina trske nacionalnosti, pronađeno 50 kutija muškog hormona tetosterona u gelu ”Testogel” i 18 kutija anabolika koji služe za povećanje mišićne mase ”Anapolon”.

preparat za povećanje mišićne mase

Taj putnik je putovao automobilom ”Audi A4” i carinicima je rekao da nema da prijavi ništa sem ličnih stvari. Oni su se ipak odlučili za detaljan pregled vozila, kada su u gepeku ispod prtljaga otkrili neprijavljene hormonske gelove i tablete za povećanje mišićne mase.

lekovi Gradina

Nedugo zatim je kod turskog državljanina koji je upravljao autobusom koji je iz Nemačke išao ka Turskoj, pronađena 431 kutija (43.100 tableta) hormonskog leka ”L-Thyroxin Henning” različite jačine, od 100, 50, 25 mg. Reč je o leku koji se koristi u slučaju da tiroidna žlezda ne proizvodi dovoljan nivo neophodnih hormona.

Carinici su ovaj slučaj otkrili na izlazu iz Srbije, kada su prilikom detaljne kontrole vozila izvršene u posebnoj traci za pregled, shvatili da se krijumčareni lekovi nalaze na nekoliko mesta u autobusu.

Pokazalo se da su lekovi bili skriveni u torbi sa ličnim prtljagom vozača, u crnim kesama ispod više sedišta u sredini autobusa, u ostavi za vodu ispod ambalaže, kao i u ostavi kod vozačevog sedišta.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker