Ostale vesti

SUPER DEKA. Deda Branko u 94. godini pobedio koronu. Oporavio se brzo i, kako kaže, oseća se kao mladić

Devetdesetčetvorogodišnja starina ima samo reči hvale za pirotske lekare i osoblje koji su se brinuli o njemu danonoćno, tokom borbe sa korona virusom

Deda Branko Jovanović, rođen 17.3. 1927. godine, verovatno je najstariji meštanin sa teritorije Pirotskog okruga koji je pobedio korona virus. Kako za Pirotske vesti kaže njegova praunuka Milica Kostić, deda Branko je inače korisnik Doma za stare u Dimitrovgradu.

deda branko sa svojom familijom
Deda Branko sa svojom familijom – foto – porodična arhiva
-Svaki dan se interesujemo, posebno moja baka, i zove Dom za stare. Moj pradeda se oseća kao da je mladić, kao da mu ništa nije ni bilo. Bio je na kiseoniku nekoliko dana, imao je obostranu upalu pluća, a kasnije mu se stanje popravilo nakon terapije, skinut je sa kiseonika i vraćen u Dom, gde nažalost, iz razumljivih razloga, ne možemo da ga posetimo, ali se čujemo sa njim, posebno moja baka, a njegova ćerka, redovno-kaže Milica za Pirotske vesti i dodaje da je u Opštoj bolnici u Pirotu bio smešten desetak dana.
Deda Branko u svojoj sobi u Domu za stare u Dimitrovgradu - foto.- porodična arhiva
Deda Branko u svojoj sobi u Domu za stare u Dimitrovgradu – foto.- porodična arhiva
-Imao je zaista izuzetnu pažnju lekara i osoblja u Opštoj bolnici u Pirotu, iako je on najstariji korisnik Doma za stare u Dimitrovgradu, gde se takođe izuzetno brinu o njemu, a zbog svojih godina, vitalnosti i vedrog duha, omiljen je među korisnicima i osobljem. Trenutno nema nikakve bolove, dobro se oseća, doktori mu povremeno daju infuziju kako bi ga ojačali-kaže Milica.
Deda Branko je rođen u selu Vitanovac u opštini Bela Palanka, za vreme rata bio je policajac u Babušnici, kasnije u Požarevcu bio komandir tamošnjeg Zatvora, a kada je otišao u penziju vratio se na selo kako bi se bavio poljoprivredom. Ima troje dece.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker