Lokalna samouprava

SU Pobednik obeležio 12 godina postojanja

SU Pobednik iz Pirota proslavio je ovih dana svoj dvanaesti rođendan. Slavljeničkom treningu prisustvovalo je puno mališana koji pohađaju program Škole sporta. Članovi su se potrudili da kreativnim radovima čestitaju rođendan svom udruženju, a za uzvrat su dobili poklone u vidu ranca od ekološkog materijala za sportsku opremu, bojanku sa bojicama, magnetić i slatke poslastice.

,,SU Pobednik već dvanaest godina predstavlja uvod u sportski rast, razvoj, vaspitanje i usavršavanje sposobnosti naših najmlađih sugrađana. Rad se svih godina odvijao pod nadzorom profesora fizičkog vaspitanja uz konsultaciju doktora Udruženja. Puno je dece prošlo kroz naš program.

Programi su sveobuhvatno osmišljeni i usmereni ka razvijanju i stvaranju temelja za dalje sportsko usavršavanje. Uspesi naših nekadašnjih članova u selektiranim klubovima su još jedan dokaz kvaliteta rada Udruženja Pobednik i postavljenoj dobroj osnovi za dalju nadgradnju. Sport ima za cilj i da vaspitno deluje na rast i razvoj dece, uči ih da poraz posmatraju kao lekciju, a da je uspeh plod napornog rada i discipline. Učimo naše pobednike da sebe danas uporede sa onim ko su bili juče stalno težeći višem i boljem. Nema prečica koje bi dale brze rezultate i ne može neko drugi raditi sklekove umesto nas, a mi prepisujemo sebi rezultate.
Ovom prilikom podsetili smo se još jednom koliko je zdravo odrastanje kroz sport i igru bitno kao osnova za dalji razvoj ličnosti. Deca su na slavljeničkom treningu uživala, obradovala se poklonima i svojim radovima ulepšali divan dan.

Zahvalio bih se roditeljima koji prepoznaju dobru ideju, istrajnost i posvećenost da njihova, ali i naša deca, izrastu u zdrave ljude, sa dobrim zdravstvenim i vaspitnim navikama”, istakao je dr Nemanja Cvetković, osnivač i trener SU Pobednik.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker