Sport

Stručnost, posvećenost, entuzijazam – “Gimnastička akademija” braće Stefanović

Gimnastički klub “Soko 2011” iz Pirota, koji predvode licencirani treneri, profesori fizičkog vaspitanja, braća Slobodan i Stevan Stefanović ne prestaje sa radom i u vreme leta i godišnjih odmora. Ovih sparnih dana vredno se radi na prostoru pored Hale “Kej” u vrlo prijatnom ambijentu. Jedan od trenera, Slobodan Stefanović, zadovoljan je odzivom, s obzirom da je vreme odmora, a zanimljivo je da često i ljudi koji su u gostima u Pirotu dovode svoju decu da pohađaju program sportske gimnastike.

“Gimnastički klub “Soko 2011″ već jedanaest godina radi punom parom, bez prestanka. Svojim radom i pristupom zadržava decu u Klubu, retko ko nas napušta. Nastojimo da prve korake, sa tim se slažu i roditelji, deca naprave na strunjači. Pokušavamo da našu stručnost, znanje i iskustvo u radu sa decom, tu je i naš rad u Nišu na Akademiji sporta sa najmlađima, prenesemo na decu. Postigli smo za ovih 11 godina zapažene rezultate, imamo odlične i seniorke, pre toga juniori su postizali odlične rezultate. Selekcija je zadovoljavajuća i borimo se za svako dete” – kaže Stefanović.

Vrlo je važno da deca deo svog vremena provode na svežem vazduhu uz sportske aktivnosti. Ambijent pored keja na Nišavi pruža poseban užitak, znatno je svežije i prijatnije nego samo nekoliko stotina metara u gradu.

“Već posle 17 i 30 imamo potpunu hladovinu, a ovde je mikro klima izuzetno prijatna, izbegavamo one velike vrućine. Imamo sve rekvizite za rad sa decom, ništa nam ne nedostaje. Deca, doduše, jedva čekaju da se vratimo u salu, tu su i krugovi, paralelni razboj, preskok i tako dalje, ali gledamo da bazični deo, fizičku pripremu, završimo na vreme, jer vežbe su veoma zahtevne i da se spoji cela ta kompozicija treba dosta kondicije i snage da se sve upotpuni kako treba” – dodao je Slobodan Stefanović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker