Gradska hronika

Stoti rođendan Keja penzioneri GOP-a obeležili šetnjom, pesmom i sećanjima koja ih vežu za pirotski Kej

U skaldu sa programom aktivnosti penzioneri GOP-a su se priključili  akciji grada Pirota u obeležavanju stogodišnjice Keja. Penzionerska Eko patrola je, uprkos kiši, prošetala Kejom kako bi još jednom skrenuli pažnju javnosti da je briga o životnoj sredini prioritet svih građana bez obzira na godine.

Eko patrola GOP-a juče nije imala puno posla jer su, kako kažu,  građani postali  pažljiviji i Kej je čist. Nakon šetnje, organizovali su Čajanku pod lipama, uz pesmu i zvuke harmonike. Jovan Nikolić, predsednik GOP -a ističe da je obeležavanje stogodišnjice Keja jedna od najznačajnijih aktivnosti udruženja.

„Za Kej nas vežu lepe uspomene. Ne znam da li mlađi pamte brzake i vrbake, sada je to malo drugačije, mi smo rasli ovde. Neimari koji su 1923. godine počeli da grade Kej imali su ideju da to bude zaštita od poplava a posle toga se rodio jedan lipar koji je postao ukras Pirota. Mi se sećamo Keja kao mesta gde se dolazilo na kupanje u brzacima i ribolov a noću su tu bile šetnje, romantičnije od ovih sada jer bilo ovih svetala. Zato smo danas ovde da mu zahvalimo za ono što nam je pružio do sada“- poručio je Nikolić.

Penzioneri planiraju još jednu akciju koja će biti izvedena na jesen sa učenicima srednjih škola.  „Bila nam je želja da i ovog puta animiramo decu i srednjoškolce da vide kako kladionice i kafići mogu da budu uspešno zamenjeni ovakvim sadržajima. To nam je jedan od ciljeva, tako da ćemo  na jesen organizovati zajedničku akciju sa srednjoškolcima“ – poručuju penzioneri GOP-a.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker