Lokalna samouprava

Stomatološka služba Doma zdravlja dobila donaciju od Grada – moderan aparat vredan 3.5 miliona dinara

Dom zdravlja Pirot, tačnije Stomatološka služba ove zdravstvene ustanove, dobila je od Grada Pirota vrednu donaciju – 3.5 miliona dinara vredan aparat – ortopan. Reč je o savremenom rendgen aparatu koji služi za snimanje kostiju lica i vilica.

-Moje zadovoljstvo je tim pre veće, što u trenutku kada Dom zdravlja ponovo preuzima Vlada Srbije, imamo situaciju da lokalna samouprava i dalje svojim finansijskih sredstvima pokušava da obezbedi optimalan nivo zdravstvene zaštite-kazao je direktor Doma zdravlja dr Radovan Ilić.

Dr Aleksandar Ćirić, načelnik Stomatološkog dispanzera u Domu zdravlja kazao je da će ovaj aparat, izuzetno značiti pirotskim stomatolozima, a benefite će posebno imati pacijenti koji će imati mnogo bržu i kvalitetniju uslugu. U celom okrugu ovo je jedini aparat ovakve vrste, postoji još jedan u privatnom sektoru, ali ovaj je najnovije generacije. Sve promene se veoma dobro vide tako da će mnogo olakšati dijagnostiku-kazao je dr Ćirić.

Pomoćnik gradonačelnika Bojan Ranđelović kazao je da Grad Pirot unazad desetak godina dosta ulaže u poboljšanje primarne zdravstvene zaštite naših sugrađana.

-Grad pomaže i ulaže kroz unapređenje infrastrukture, održavanje objekata, zatim kroz nabavku medicinske opreme za rad ali i kroz finansijsku podršku za radno angažovanje zdravstvenih radnika za potrebe Doma zdravlja-kazao je pomoćnik Ranđelović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker