Lokalna samouprava

Štefanek posetio Pirot

Sportski savez Srbije i u 2019. godini nastavlja sa praksom obilaska teritorijalnih saveza. Predsednik Sportskog saveza Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković žele lično da se uvere kakvo je stanje na terenu i budu u toku sa dešavanjima u gradovima i opštinama Srbije. Prva stanica, ne bez razloga,  bila je Pirot.

Predsednik Davor Štefanek, generalni sekretar Goran Marinković i savetnik Siniša Radanović održali su sastanak sa gradonačenikom Pirota Vladanom Vasićem. Grad Pirot će u 2019. godine izraditi neophodnu projektnu dokumentaciju za otvoreni bazen, koji će biti izgrađen odmah pored već postojećeg zatvorenog bazena i činiće jedinstveni kompleks. Najavljeno je da pažnja biti usmerena i na školski sport – škola „Mladost“ dobiće fiskulturnu salu, a dve osnovne škole su već rekonstruisane, dok je rekontrukcija Gimnazija u planu za ovu godinu. Građani Pirota će nakon realizacije projekta, moći da voze bicikl novim stazama, što u svrhe rekreacije, a samim tim i pomoći očuvanje životne sredine. Nakon razgovora obe strane su zaključile da je veoma bitno održavati dobru komunikaciju lokalne samouprave sa spotskim institucijama, pa će i sport na lokalu dobiti neophodnu pažnju.
Grad Pirot godinama unazad izdvaja velika finansijska sredstva za funkcionisanje kubova, ali i za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker