Starima i nemoćnima pomažu u pripremi ogreva za zimu

Udruženje građana „Lužničke rukotvorine“ Ž.E.C. iz Gorčinca, organizovala je akciju pomoći staračkom stanovništvu u zabačenim babušničkim selima, koji zbog bolesti, starosti i samoće nisu u mogućnosti da sami pripreme ogrev za predstojeću zimu.

ogrev-pomoc-stari_2

U akciji su učestvovali volonteri babušničke Gimnazije, ali i volonteri i prijatelji “Lužničkih rukotvorina”, koje četiri godine zaredom, pred zimu koja u planinskim selima Lužnice ume da bude izuzetno surova i duga, pripremaju ogrev svojim starim i bolesnim sugrađanima.

Volonteri su ogrevno drvo cepali u dva domaćinstva u selu Dučevac, ali i Crvenoj Jabuci, Vavi, Stolu, Jasenov Delu, Vuči Delu i drugim zabačenim selima. Akcija se još uvek realizuje a završiće se kada se pripremi ogrov za najugroženije u zabačenim selima.

ogrev-pomoc-stari_1

Osim ovog vida pomoći, “Lužničke rukotvorine” će, uz podršku opštine Babušnica, pružati i pomoć u kući najugroženijima, paralelno sa ovom akcijom. Reč je o projektu “Pomoć u kući starima 2016”, čiju realizaciju je opština Babušnica podržala sa 923.647 dinara.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar