Lokalna samouprava

Stara planina jedna od najposećenijih destinacija u 2020. – događaj godine u izboru gledalaca Tv Pirot

Stara planina jedna od najposećenijih destinacija u 2020. godini je po izboru gledalaca Novogodišnjeg programa regionalne TV Pirot, dogadjaj godine u 2020. godini. Isti broj glasova gledalaca imao je  i predlog borba sa korona virusom, ali je na kraju ekipa ove televizije, koja je realizovala program dala glas da dogadjaj godine bude predlog o Staroj planini. Za ovaj predlog glasala je i većina gostiju u programu koji je emitovan uživo.

U obrazlozenju ovog predloga, Redakcija TV Pirot je, pored ostalog navela da su mnogi odlučili da odmor provedu u Srbiji i upoznaju prirodne lepote naše zemlje i da je mnogo turista obišlo Staru planinu i najatraktivnije lokalitete, među kojima su Slavinjsko grlo, odnosno Rosomački lonci, Arbinje, vodopadi Tupavica i Pilj, vidikovac Kozji kamen, planinski vrhovi Ponor, Kopren, Tri čuke.

Veliki broj gledalaca koji su se javljali, glasali su i za predlog  o nagradi 28. Decembar, koju su povodom Dana grada dobili zdravstveni radnici Pirota i za predlog o obeležavanju 85 godina postojanja i rada kompanije Tigar a.d.

U izboru Redakcije ove televizije za dogadjaj godine bilo je ukupno 12 predloga. Pored onih za koje su se gledaoci najčešće opredeljivali bili su i predlozi o parlamentarnim i lokalnim izborima i ubedljivoj pobedi SNS-a, saradnji Grada Pirota i Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije, proširenju Slobodne zona Pirot, sanaciji regionalnih i lokalnih saobraćajnica, unapređenju energetske efikasnosti u gradu, akciji‘’Reciklirajmo za Pirot’’, očuvanju tradicije i ćilimarstva organizovanjem Tkačke kolonije na Staroj planini i poslednji na listi o ulasku KK Pirot u najviši rang takmičenja.

fotografije Daniel Kop

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker