Lokalna samouprava

Stara planina dobija uskoro novi vidikovac nedaleko od Smilovice – Sorlica

Stara planina dobiće uskoro još jedan vidikovac, nedaleko od Smilovice, ali sa koga će se pružati neverovatan pogled na kanjon reke Temštice. Reč je o vidikovcu koji se nalazi, kao i Smilovica, u ataru sela Pokrovenik i zvaće se Sorlica.

Kako je Pirotskim vestima kazao predsednik MZ Pokrovenik Slavoljub Kostadinović, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Turističkom organizacijom Pirot, nakon Smilovice, koja je izuzetno posećena i koja je ovo selo na velika vrata uvelo na turističku mapu ne samo Pirota, već i Srbije, uskoro kreće uređenje još jednog vidikovca Sorlica.

Pogled sa Sorlice na kanjon Temštice

Kostadinović kaže za Pirotske vesti da je posećenost postojećeg vidikovca Smilovica, gde je zahvaljujući Turističkoj organizaciji Pirot postavljeno nekoliko kompleta mobilijara i senika, a vidikovac je obeležen i ucrtan u sve turističke mape, izuzetna.

-Imamo još jedan vidikovac Kitka, gde je potrebno malo više pešačenja, nije moguće doći vozilom, a kada uredimo, pričistimo stazu i obeležimo, naravno u saradnji sa TOP, dobićemo još jedan izuzetni vidikovac Sorlica, ali i oko 10 kilometara izuzetne staze za celodnevnu šetnju i uživanje na Staroj planini. Sa pomenutih vidikovaca “puca pogled” na Babin zub, Midžor, naravno Zavojsko jezero, a kada bude uređena Sorlica, videće se i kanjon Temšice, jedinstven po lepoti-kaže Kostadinović.

Vidikovac Smilovica

Selo Pokrovenik,  od kako je uređen vidikovac Smilovica, postalo je jedno od posećenijih turističkih mesta na Staroj planini, iako do onda gotovo da nije postojalo na turističkoj mapi.

Slavoljub Kostadinović

Ambiciozni predsednik MZ Pirot potencira velike zasluge TOP i Gradske uprave, i navodi da su u toku pregovori sa rukovodstvom Vodovoda i kanalizacije da ovo preduzeće preuzme brigu o seoskom vodovodu čime će meštani ovog sela dobiti zdravu pijaću vodu, a u završnoj je fazi rešavanje imovinsko-pravnih odnosa kada je reč o parcelama na pristupnom putu selu, koji nije asfaltiran.

-Od sedamdesetak ili osamdeset parcela, rešili smo gotovo sve i ostala je još samo jedna parcela, koja je doduše u završnoj fazi rešavanja. Nakon toga, shodno dogovoru sa Gradskom upravom, sledi izrada projektno-tehničke dokumentacije kako bi put do sela bio asfaltiran što bi bio zaista izuzetno važan momenat za sve u selu-priča za Pirotske vesti Kostadinović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker