Gradska hronika

Stanković:Pokušaj smene ima političku pozadinu

Direktor Regionalne sanitarne deponije Zoran Stanković, nakon poslednje sednice SO Pirot na kojoj je skupštinska većina glasala za njegovu smenu, obratio se novinarima i kazao da on i dalje obavlja funkciju na koju je izabran na konkursu i da sva ova dešavanja imaju političku pozadinu. Direktor Stanković demantovao je navode da ima propusta u poslovanju i svoju tvrdnju ilustrovao podacima da Deponija posluje stabilno i čak veoma uspešno, o čemu svedoči činjenica da je prošle godine ostvareno čak 31 miliona dinara dobiti.

-Kada sam izabran na konkursu kao uslov nije se postavljala politička pripadnost. Suština smene je politička pripadnost. Daleko veći problem je da će celokupan sistem za upravljanje otpadom u pirotskom regionu značajno nazadovati ako se bilo šta ovde menja u smernicama ka kojima smo krenuli a za koje su glasale sve četiri skupštine. Nije tačno da je direktor u ovom trenutku smenjen jer saglasnost za smenu direkora moraju da daju sve četiri opštine Pirotskog okruga-kaže direktor Stanković i dodaje da mu nije pružena prilika da na sednici saopšti podatke vezane za poslovanje deponije.

zoran satnkovic, direktor sanitarne deponije

-Rashodi jesu povećani za 11.76 posto u odnosu na predviđene, ali je prihodna strana povećana za 18.53 posto, odnosno dobit na deponiji u odnosu na predviđenu je povećana za 28.09 posto. Umesto 24 miliona dobiti napravili smo 31 milion dobiti. To sve ukazuje na značajno uspešno poslovanje, a ne na postojanje problema i da treba unositi turbulencije u preduzeće koje stabilno posluje dve i po godine-kazao je Stanković.

sanitarna deponija

Po rečima direktora Stankovića, o ovom predlogu već se negativno izjasnila SO Dimitrovgrad na sednici održanoj u petak 6. marta u popodnevnim časovima.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker