Ostale vesti

SREDNJA STRUČNA ŠKOLA PARTNER U ERASMUS + PROJEKTU

Marija Ćirić, direktorka Srednje stručne škole, i Nataša Aleksić, profesorka engleskog jezika, bile su učesnice treninga u Holandiji u okviru projekta Involvement and impact: the next level.

Koordinator projekta je organizacija iz Holandije, a preko 40 učesnika iz 13 zemalja je učestvovalo na treningu. Tema radionica na treningu je bila osmišljavanje metoda i načina kako motivisati mlade da se aktivno uključuju u projekte, a veliki deo treninga je obuhvatao rad na inkluziji učenika i mladih sa poteškoćama
ili onih koji imaju manje mogućnosti. Pored aktivnog učešća u radionicama, predstavnice Srbije su imale aktivnosti kojima su predstavile Srbiju i Pirot, našu istoriju, specijalitete, tradicionalno kolo, a pre svega pirotske brendove – pirotsku peglanu kobasicu – čuvenu “Boemsku potkovicu” i pirotski kačkavalj Mlekarske škole.

Sledeće aktivnosti su sprovođenje dva mala projekta u lokalnoj zajednici i školi, pripremna poseta Severnoj Makedoniji i učenička razmena koja će se realizovati u Severnoj Makedoniji krajem februara.

Koordinator je dobio akreditaciju za ovaj projekat, tako da će Srednja stručna škola biti partner sledećih 6 godina na ovom projektu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker