Obrazovanje

Srdačan prijem prvaka u OŠ “Dušan Radović” u Pirotu

Danas je počela nova školska godina i tim povodom u svim školama u Srbiji priređen je svečan doček prvaka. Tako je i u pirotskim školama koje su se, svaka na svoj način, potrudile da prvi susret sa školom i učiteljima bude što srdačniji i da se dugo pamti. Takođe, prijemu prvaka prisustvovali su i predstavnici Uprave grada Pirota. U OŠ “Dušan Radović” prvacima je čestitao polazak u prvi razred pomoćnik gradonačelnika Pirota, Vidojko Panajotović.

Učenike i njihove roditelje najpre je pozdravila, direktorka OŠ “Dušan Radović”, Nataša Branković istakavši da je današnji dan posebno važan za đake prvake.

“Vi ste još jedna generacija prvaka koja dolazi u našu Školu i mi smo srećni zbog toga. Ovde ćete da se družite, učite, igrate, da budete dobri, a mi, vaši nastavnici i zaposleni u Školi, ćemo se sa vašim roditeljima dogovarati i sarađivati, jer imamo isti cilj, a to je da napravimo od vas dobre ljude i da iz ove Škole posle osam godina izađete sa znanjem koje će vam omogućiti dalje školovanje. Želim vam mnogo zdravlja, uspeha i sreće u životu” – rekla je Brankovićeva koja je učenicima pročitala i pismo, ministra prosvete, Branka Ružića povodom polaska u školu.

Vidojko Panajotović je prvacima najpre preneo pozdrave i poruke, gradonačelnika Pirota, Vladana Vasića i lično poželeo uspeh u školi i sigurnu mladost.

Urava grada Pirota poklonila je prvacima rance sa đačkim priborom, a Škola “Dušan Radović” po majicu sa logom Škole. Za prvake je priređen i prigodan klulturno umetnički program.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker