Sport

Srčana igra “Gimnazijalki”, ubedljiva pobeda protiv Karaburme

Košarka – Druga ženska liga Srbije

Pirot: Sportski centar Hala “Kej”

ŽKK Gimnazijalac Tigar 74 – 63 Karaburma ( 16-17, 19-18, 21-14, 18-14)

ŽKK Gimnazijalac Tigar: Milica Mančić(C), Jovana Ignjatović, Vera Đorđević, Jovana Petrović, Maja Stanojević, Bratislava Ignjatović, Marija Marković, Valerija Ćirić, Anđela Cvetkov, Jana Dinić, Nađa Anđelković, Nađa Đorđević.

Košarkašice ekipe Gimnazijalac Tigar u svemu su nadvisile gošće iz Beograda i zabeležile svoju prvu pobedu u dosadašnjem toku prvenstva. U prvom delu utakmice Karaburma je pokazala da je čvrsta ekipa i da je u Pirot došla da se nadigrava i izbori povoljan rezultat. Međutim, u trećoj četvrtini “Gimnazijalke” su zaigrale odlučnije, čvršće, borbenije, bile bolje u skoku i odbrani i već tada “prelomile” utakmicu u svoju korist.

Ova pobeda veoma je značaja za, petnaestogodišnju, Veru Đorđević koja je pružila odličnu partiju, bila sjajna pod koševima u odbrani, a postigla je i šest pogodaka. Ovo je snažan podstrek za daji rad i naredni meč protiv Ljubovije koji će se, takođe, igrati u Pirotu.

Vladica Ranđelov, trener pirotskih košarkašica kaže da je utakmica bila izuzetno naporna, sa dosta trčanja, iscrpljujuća i čestitao je rivalima na izuzetnoj borbenosti i želji da se domognu bodova. Naravno, veoma je srećan zbog bobede svoje ekipe koja je došla u pravom trenutku.

“Čestitam mojim košarkašicama, sve su bile odlične, i mada nemam običaj da izdvajam pojedince, ipak, Milica Mančić je bila pravi kapiten, vođa ekipe. I pored nenormalnih bolova koje ima sa Ahilovom tetivom stegla je zube, odigrala perfektno i motivisala ekipu da u drugom poluvremenu još snažnije zaigramo i “prelomimo” u našu korist. Pobedu je “izvojevala” naša odbrana pre svega. Uspeli smo da zaustavimo prodor Karaburme, a zatim uz dobar skok u odbrani imali smo pregršt lakih poena i kontri, a onda smo i trojke počeli da dajemo i zasluženo smo pobedili. Ono što krasi moju ekipu jeste borbenost, energija i želja da se postigne maksimum”- izjavio je Ranđelov.

Foto: Ilija Pejčić Lika

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker