Gradska hronika

SPASITE SVOJU KOŽU: BESPLATNI PREGLEDI MLADEŽA U PIROTU, NA CENTRALNOM TRGU

Dermokozmetički brend La Roche-Posay, uz podršku Udruženja Dermatovenerologa Srbije organizuje besplatne preglede mladeža u 13 gradova Srbije.

U okviru kampanje Spasite svoju kožu, a u cilju prevencije melanoma dermatolozi će vršiti preglede u: četvrtak 30.05.2024. od 9 do 20 časova, u Pirotu. 

Cilj globalne kampanje Spasite svoju kožu (#SaveYourSkin) je da podigne svest građana o važnosti zaštite od sunca i prevenciji zloćudnih tumora kože, a redovni pregledi i samopregledi su ključni korak u prevenciji melanoma, najopasnijeg oblika raka kože. Ako se otkrije na vreme, izlečenje je moguće u čak 99 odsto slučajeva.

U Srbiji godišnje oko 700 novih slučajeva melanoma, samo 20 su bili u ranom stadijumu!

U Srbiji se godišnje otkrije oko 700 novih slučajeva, od toga samo 20 odsto u ranom stadijumu, zbog čega je važno razvijati svest o neophodnosti redovnih pregleda, ali i zaštite od UV zračenja. Prošle godine je u okviru istog projekta obavljeno oko 2.000 pregleda u šest gradova Srbije, otkriveno je 85 sumnjivih mladeža, a pacijenti su dobili preporuke za dalje lečenje.

Dermatološke preglede mladeža moguće je obaviti besplatno od 9 do 20 časova (pauze su od 11.30 do 12.00 i od 17.30 do 18.00).

foto Dušan Ivanović/La Roche-Posay

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker