Sport

Sofija Jovičić i Nemanja Nacić plasirali se za Prvenstvo Države u džudou

Sofija Jovičić, osvojila je srebrnu medalju, a Nemanja Nacić, bronzanu na Prvenstvu centralne Srbije koje je danas održano u Pirotu. Ovo dvoje džudista, sledećeg vikenda učestvovaće na Prvenstvu Države za kadete koje će biti održano u Beogradu.

“Sofija je bila dominatna u svojoj kategoriji do 63 kilograma, a o zlatnoj medalji odlučivale su nijanse. Naporni svakodnevni treninzi su se isplatili i od nje očekujem dobar nastup na Prvenstvu Države. Velika je čast naći se među 16 najboljih kadeta u Srbiji. Nemanja je pokazao dobru borbenost. On još uvek treba da uči i savladava tehnike, pa je bronzana medalja veliki uspeh. Na prvenstvu centralne Srbije nastupili su i Nikola Popović, koji nije bio dovoljno spreman, kao i Lazar Potić, kome je malo nedostajalo da izbori medalju, ali je u težinskoj kategoriji do 66 kilograma bila najjača konkurencija”, naglasio je trener DŽudo kluba Ipon 010 Danilo Drašković.

“Ovo je peto prvenstvo koje je u poslednje dve godine održano u Pirotu. Mislim da smo kao klub i grad dokazali da smo spremni za velika takmičenja i nadam se da ćemo to potvrditi već za dve nedelje kada organizujemo međunarodni turnir Pobednik Pirota. Veliku zahvalnost za ukazano poverenje dugujemo našim savezima, Džudo savezu Srbije i centralne Srbije, a gradu Pirotu i Sportskom centru za svesrdnu pomoć prilikom organizacije”, rekao je trener Drašković.

Na Prvenstvu centralne Srbije za kadete, koje je danas održano u Pirotu u hali Kej, učestvovalo je više od 100 džudista iz 32 kluba. Organizator takmičenja je Džudo savez centralne Srbije, tehnički organizator Džudo klub Ipon, a domaćin Sportski centar Pirot. Najbolji džudisti će se 10. februara u Beogradu boriti za titulu šampiona Srbije.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker