Lokalna samouprava

Škola tkanja u Pirotu izazvala ogromno interesovanje

Škola tkanja u Pirotu, koja se održava u prostorijama Tehničke škole, izazvala je veliko interesovanje među našim sugrađankama pa je u planu da se vrlo brzo stvore uslovi za opremanje prostorija veće površine u okviru Tehničke škole, kako bi bilo dovoljno prostora za veći broj razboja i za još veći broj polaznica. Trenutno, po rečima Slavice Jovanović, koja rukovodi radom Škole, tajnama tkanja pirotskog ćilima uči se 12 tkalja, ali interesovanje prevazilazi kapacitete.

Gradonačelnik Vasić kazao je da mu je drago da je veliko interesovanje za učenjem tkanja pirotskog ćilima.

-Drago mi je da je direktor Tehničke škole Bratislav Dimitrijević iznašao mogućnosti da se opreme mnogo bolje i veće prostorije u kojima će ova škola nastaviti sa radom. U početku, kada smo rešili da podržimo ovu radionicu, strahovali smo da li će biti dovoljno polaznika, međutim, interesovanje je zaista veliko i trenutno prevazilazi kapacitete, zbog čega će se i opremiti veći prostor. Naša namera je da omogućimo ženama da u svojoj kućnoj radinosti, kao dodatni posao, proizvode rukotvorine iz pirotskog kraja sa motivima ćilima, a tržište za to će sigurno postojati-kaže Vasić i dodaje da će uskoro zahvaljujući projektima Grada sa GIZ-om biti omogućeno apliciranje za opremanje razbojima i drugom neophodnom opremom.

Slavica Jovanović, rukovodilac Škole kaže da je interesovanje zaista veliko. 

-Imamo neznatni broj koji je i na listi čekanja da se preselimo u uslovnije prostorije i nadam se da ćemo sa tim proširenjem ukazati priliku i ostalim ženama. Kurs će trajati do kraja školske godine, ukupno devet meseci, i nadam se da će se nastaviti i nakon toga-kaže Jovanovićeva.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker