Obrazovanje

„Škola inovativnog biznisa“ – Glasanje za vlog učenika Ekonomske škole

U okviru projekta „Škola inovativnog biznisa“ Visoke poslovne škole iz Leskovca, Ekonomska škola Pirot učestvuje na dva takmičenja, iz preduzetništva i gastronomije. 12 učenika i 4 profesora su obišli Međunarodni sajam turizma u Beogradu a u Leskovcu je održana edukacija na temu takmičenja iz marketinga, informatike i gastronomije. Učenici Ekonomske škole pripremili su vlog koji je u takmičarskoj konkurenciji a jedan od kriterijuma za rangiranje ekipa će biti i broj pregleda i lajkova.

Ekonomska škola Pirot u Pirotu je planom upisa u školskoj 2023/2024 predvidela upis učenika u četiri obrazovna profila u četvorogodišnjem trajanju.  Za područje rada ekonomija, pravo i administracija: Ekonomski tehničar I Finansijsko-računovodstveni tehničar. Za područje rada trgovina, ugostiteljstvo i turizam: Kulinarski tehničar i novi obrazovni profil,  Hotelijersko-restoraterski.

Marijan Ćirić, direktor Ekonomske škole kaže da  uspešno  realizuju brojne projekte. “Aplicirali smo i dobili novac za opremanje kabineta IKT opremom kod Ministarstva pravde, obezbedili donaciju za instaliranje solarnih panela na krovu škole, realizovali smo četiri projekta u okviru programa Evropske unije Erazmus+” – kaže Ćirić i dodaje da se osim redovnih nastavnih aktivnosti, velika pažnja se posvećuje i vannastvnim aktivnostima.

Učenici Ekonomske škole Pirot su redovni učesnici mnogih takmičenja na svim nivoima na kojima postižu zapažene rezultate. Na Republičkom takmičenju iz principa ekonomije koje je održano u Inđiji osvojili su drugo mesto  i prvo mesto na Okružnom takmičenju iz engleskoj jezika.

U okviru projekta „Škola inovativnog biznisa“ Visoke poslovne škole iz Leskovca gde Ekonomska škola Pirot učestvuje takmičenjima iz preduzetništva i gastronomije.

Učenici su sa profesorima posetili školu i druge lokalitete u Leskovcu, i na osnovu snimljnog materijala, izradili vlog. Pobednci po disciplinama će biti proglašeni 16. aprila 2023. na svečanosti a jedan od kriterijuma za rangiranje ekipa će biti i broj pregleda i lajkova.

Ovde možete pogledati Vlog učenika Ekonomske škole iz Pirota i lajkovati na sve tri mreže:

https://fb.watch/jzI5nz16kR/

https://www.instagram.com/reel/CqSpC6nDXgs

https://youtu.be/2oL8xr2pis4

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker